Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
horozgözü

Horozgözü

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Horozgözü

Horozgözü Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Horozgözü Hakkında - Horozgözü Faydaları - Horozgözü Yetiştiriciliği

(Myrhis odorata)

Maydonozgiller familyasındandırBir metre boylarında içi boş küçük tüylerle kaplı dik ve dallara ayrılan kırışık gövdeli çok yıllık otsu bir bitkidirEğrelti otununkileri andıran uzun parçalı yapraklarının atltları ince tüylüdür hakim rengi sarımsı- yeşildirEtli kalın kahverengi kökü vardırİlkbahar sonlarına doğru arıların sevdiği küçük beyaz çiçekler açar, bunlar şemsiyemsi şekiller oluşturur

Bitkinin bahçe ve tarlalarda yetiştirilmesi mümkündürSonbaharda tohumları ekilir ilkbaharda hafif gölgeli ve güneşli humusça zengin alanlara 60 ar cm aralıklarla dikilirTaze yapraklar gerektikçe koparılıp kullanılırTohumlar yeşilken kurutulmak yada turşu yapılmak üzere toplanabilirKökleri sonbaharda topraktan çıkarılırOlgunlaştığında koyu kahve rengine dönüşen 19 mm uzunluk ve 3-4 mm genişliğindeki tohumları yeşilken yenir fındığı çağrıştıran bir lezzeti vardırBunlar salatalara dondurmaya , çöreklere, yemeklere, de eklenirYapraklar da aynı şekilde salatalara,çorbalara,çeşitli yemeklere koku ve lezzet vermesi için konurEtli kalın kök de gerek kıyılıp rendelenerek salatalara ilave edilir,gerekse sebze olarak pişirilirKonyağa yada şaraba katılır

Horozgözü bitkisi genel olarak güçlendirici ve uyarıcı kabul edilir, sindirim kolaylaştırıcı etkisi de vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com