Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
taflan

Taflan

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Taflan

Taflan Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Taflan Yetiştiriciliği - Taflan Hakkında

Taflan,Karayemiş,Gürcü Kirazı,Laz Kirazı

TAFLAN, KARAYEMİŞ, GÜRCÜ KİRAZI, LAZ KİRAZI

LAUROCERASUS OFFICINALIS ROEM (PRUNUS LAUROCERASUS L)

(Rosceae-fam)

Bulunduğu Yerler: Ormanlarda, kayın ağaçları arasında yetişir

Yapısı: Daima yeşil çalı veya küçük ağaç 1-3 m kadar yüksek, eliptik eşkenar, derimsi, almaşık yapraklıdır Çiçekler beyaz, doğru, çiçek demeti salkım şeklinde yaprak koltuklarında topludur, taç 5 yapraklı ve erkek organlar çok sayıdadır Meyveler siyah, yumurta şeklinde yuvarlak ve çekirdeklidir

Kullanılan Kısımlar: Yapraklar kullanılır Yapraklar çiçek açma zamanında mayıs, haziran aylarında toplanır Kurutulmaz Taze olarak toplayıcıya verilir, oradan işleyecek müesseseye gönderilir

Kimyevi Terkibi: Bitki acı glikozid lauraserazin (enzimlerin te siri altında bundan sianohidrojen ayrılır) vitamin C, amigrin ve prunazin glikozidleri, benzaldehid, benzil ispirtosu, sinil asidinden ibaret eterik yağ, sepi maddeler, mum ihtiva eder Tohumlarda glikozidler hariç yağlı maddeler ve eterik yağ keşf edilmiştir

Hangi Hastalıklarda Kullanılır: Ağrıları rahatlaştırıcı te sirdedir Taflan halk tababetinde mide ve bağırsak ağrılarına deri sivilcelerine sinir hastalıklarına (sakinleştirici olarak) safra ve böbreklerde spazm ve ağrıları vs tatbik olunur Haricen basurlar cerahatlı yaraları yıkamakta nevraljide kompres halinde kullanılır Veteriner hakimlikte görülen şap hastalığına karşı yıkama ve lapa halinde ) kullanılır

Kullanılışı: Bitki zehirlidir doktor kontrolü altında kullanılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com