Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kamkat

Kamkat

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kamkat

Kamkat Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Kamkat Hakkında - Kamkat Faydaları - Kamkat Yetiştiriciliği

(Fortumella margarita ve Fjaponica)

Turunçgiller familyasındandır

Diğer adları Kumkuvat,Kumkuat

4 metre boylarında küçük dar, sivri,koyu yeşil yapraklarını dökmeyen bir ağaçcıktırMart-haziran aylarında , portakal çiçeklerini andırır, kokulu beyaz çiçekler açarBunlardan yuvarlak yada yumurtamsı meyveler oluşurPortakal rengindeki bu meyvelerin yuvarlak olanları 3 cm yumurtamsılar 3-4 cm çapındadır

Birinciler daha tatlı, ikinciler ekşimsidirler3-5 dilimli ve az çok sulu meyve boyutuna göre iri çekirdeklidir

Özetle kamkat , turunçgillerin meyvesi en küçük meyvesidirBaşlıca dört türü vardır:FMargarita türü yumurtamsı meyvelidirSoğuğa en dayanıklı olan ve ticarette en çok işlem gören türüdürDikensiz bitkinin egzotik görünümü çok güzeldir

Fjaponica türü yuvarlak meyveli ve dalları dikenlidir

Fhindsii Hong Kong kökenlidirMeyvesi bezelye iriliğindedirBitkisi daha çok bonsai olarak kullanılır

F:obovata nın meyvesi yumurtamsı- yuvarlaktırFortunelle japonica türünün bir melezi olabilir

Anayurdu , Çin , Japonya ve Malezya olan ağaçcık Amerika, Guatemala,Kolombiya,Brezilya ve Güney Hindistan’da yetişirTürkiye’de Rize dolaylarında az miktarda bulunmaktadadırSıcaklığın eksi derecelere fazla düşmediği bol güneşli ılıman iklimlerde yetiştirilebilir

Kamkat kabuğuyla birlikte yenen tek turunçgildirEkşimsi sulu meyve olarak yenmesinin dışında meyve suyu, reçel, marmelat,pasta, turşu,kek,bisküvi, dondurma yapımında kullanılır

Bahçe ve balkonlarda büyük saksılar içinde süs bitkisi olarakda yetiştirilebilirABD’de ve başka kimi yerlerde yılbaşı süsleri arasında yer alırBileşiminde pektin,AC vitaminleri , kalsiyum,fosfor, potasyu,sodyum,demir mineralleri ve bolca lif bulunurİyi bir sindirim sistemi düzenleyicisidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com