Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fındık

Fındık

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fındık

Fındık Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Fındık Hakkında - Fındık Faydaları - Fındık Yetiştiriciliği

CORYLUS AVELLANA L

( Betulaceae-fam)

Bulunduğu Yerler: Geniş yapraklı orman ağaçları arasında, memleketimizin karadeniz bölgesinde bulunur

Yapısı: İri çalı şeklinde, gövde ve dal kabukları kırmızımsı veya bozkül rengi, düz ve birçok mercimek taneleriyle kaplıdır Yapraklar iri, kısa saplı yumurta biçimi kalp şeklinde, ikişer dişlidir Çiçekler püsküller halinde toplu silindirik ve sarkan, çiçek demetidir Dişi çiçekler küçük, ikişer tomurcuk halinde teşekkül eder Meyveler (fındık) ekseriya 2-5 adet gruplar halinde ve sağırsı çan biçimindedir Şubat-Nisan aylarında çiçek açar

Kullanılan Kısımlar: Gövde ve dal kabukları kullanılır İlkbaharda Nisan-Mayıs aylarında soyulur Kabuklar gölgede veya kabuklar bozkahve rengi kokusuz ve acı tattadırRutubet payı %11 dir Balya halinde paketlenir Kuru ve havadar binalarda muhafaza edlir

Kimyevi Terkibi: Kabuklar tananlar ve henüz kesinleşmemiş maddeler ihtiva eder Meyve iyod, demir ve bakır tuzları, yağlı maddeler, metionin, kolin, lesitin, doymamış yğ asidleri, vs ihtiva eder

Hangi Hastalıklarda Kullanılır: İdrar söktürücü ve sıtmaya karşı te sirdedir

Kabuklar Halk tababetinde sıtmaya karşı, iştah açıcı sarılık taşır(vena) kan, damar genişlemesi prostat iltihabı, böbrek hastalıkları, karaciğer ağrıları, vesaire yerlerde kullanılmasını tavsiye eder Yapraklarda da aynı hassa vardır

Diğer taraftan meyveler yüksek kalorili gıdaldır, kansızlara, şeker hastalığına, böbreklerde ve safra kesesinde taşlara, guatr, ateroskleroz, yüksek tansiyon vsye karşı kullanılır

Kullanılışı: Kıyılmış kabuklardan 1 çorba kaşığı 0,5 lt suda 10 dakika kaynatılırGünde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı alınır Yapraklardan da 2 çorba kaşığı 0,5 lt kaynar suda 2 saat bekletilir, aynı tarzda içilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com