Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitkiler, boşaltım, dökmeyen, yapar, yaprağını

Yaprağını Dökmeyen Bitkiler Nasıl Boşaltım Yapar

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yaprağını Dökmeyen Bitkiler Nasıl Boşaltım Yapar

ağaçlar yapraklarını niçin dökerler - ağaçların yapraklarını dökmelerinin sebebi - agaçlarda boşaltım sistemi
Bu durumun birden çok sebebi var Bunlardan ilki ağaçların su ihtiyacıyla ilgili Ağaçlar yapraklardan terleme yoluyla dikkate değer bir miktarda su kaybederler Soğuk havalarda toprakta genellikle donmuş halde bulunan suyu emmek zordur, bu durum da ağacın yapraklardan kaybettiği suyu tealfi edemeyeceği anlamına gelir Bu yüzden kimi ağaçlar bu şekildeki su kaybını önlemek için yapraklarını kış gelmeden önce dökerler

Buna ek olarak ağaçların yapraklarını dökmelerinin başka bir sebebinin ağaçlarda, hayvanlarda bulunan boşaltım sistemlerine benzer bir boşaltım sisteminin bulunmamasıyla ilgili olduğunu biliyoruz Bildiğimiz gibi her organizma, yürüttüğü metabolik etkinliklerin sonucu olarak bir takım atıklar üretir Bu atıkların, genellikle birkitiklerinde zehirli özellikte olabileceklerinden, organizma bünyesinden atılmaları gerekir Bizim idrar ya da dışkıyla kolayca bu atıklardan kurtulabilmemiz söz konusuyken ağaçlar için durum böyle değildir, çünkü onlarda bizimkine benzer bir boşaltım sistemi yoktur Bu yüzden metabolik atıklar yaprak hücrelerinde vakuol adı verilen organcıklarda, kristaller halinde biriktirilir Yaprakların her kış mevsimi öncesinde dökülmesiyle de bitkiler bu atıklardan kurtulmuş olurlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com