Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çağır, uşağı

Çadır Uşağı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çadır Uşağı

Çadır Uşağı Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Çadır Uşağı Hakkında - Çadır Uşağı Faydaları - Çadır Uşağı Yetiştiriciliği

( Dorema ammoniacum)

Maydonozgiller familyasındandır250 cm boylarında iki yıllık çalımsı otsu bir bitkidirAz çok sütlü bir reçine salgılar

İran’da Hindistan’da diğer Doğu ülkelerinin çölsü bölgelerinde yetişirBu bitkiden elde edilen reçine güçlendirici, cinsel isteği arttırıcı, mikrop öldürücü, yumuşatıcı, damar genişletici, balgam ve idrar söktürücüdür, ayrıca tütsü olarak kullanılırAstıma ve siyatiğe karşı etkilidirSöz konusu reçine dışardan sarımsı yada tarçın renginde içerden beyaz renklidirKokusuz ve acıdırHafif ateşte yumuşar , beyaz bir alev ve bol duman çıkararak yanar

Hap olarak günde 05-2 gram kullanılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com