Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağacı, akça, dağ

Dağ Akça Ağacı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dağ Akça Ağacı

Dağ Akça Ağacı Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Dağ Akça Ağacı Hakkında - Dağ Akça Ağacı Faydaları - Dağ Akça Ağacı Yetiştiriciliği

(Acer pseudoplatanus)

Akçaağacığiller familyasındandırDiğer adları İsfendan çınarı , dağ çınarı, çınar, adi akçaağaç

Bir metreyi aşan gövde çapıyla 30 m boylanabilen ve çınarınkilere benzer yaprakları olan bir akçaağaç türüdür

Gövde gençken pürüssüzdür zamanla çatlaklar oluşur, tabaklar halinde kavlarNisan ayında çıkan beş parçalı elsi yaprakların boyu 8-18 cm uzunluğundadır, kırmızımsı uzun sapları vardırÜst yüzleri koyu alt yüzleri açık yeşildirMayıs ayında gösterişsiz salkımlar halinde sarımsı- yeşil çiçek kurulları çıkar300-500yıl yaşar20 yaşından sonra meyve veren ağacın 3-6 cm uzunluğundaki meyveleri de salkımlar halindedir

Sarımsı beyaz renkli odunu çok serttir ve keman gitar gibi müzik aletlerinin yapımında kullanılır

Ülkemizde sadece Trakyada Demirköy yakınlarında görülür

Yaprakların ishal giderici etkisi vardırBunun için 1 litre kaynar su 50 gram yaprak üzerine dökülür 10-15 dakika bekletildikten sonra süzülüp içilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com