Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karaçalı

Karaçalı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karaçalı

Karaçalı Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Karaçalı Hakkında - Karaçalı Faydaları - Karaçalı Yetiştiriciliği

(Paliurus spina-christi)

Cehrigiller familyasındandırDiğer adları çalı dikeni,çatlı dikeni,çalı tohumu, çeşmezen,karadiken,isa dikeni,sincan dikeni,kunar

2-4 metre boylarında , çok dikenli, yapraklarını döken bir çalıdırYumurtamsı , saplı, damarlı, damarlı yaprakları;ilkbaharda salkımlar halinde açan sarı çiçekleri vardır2-3 cm çapındaki meyveleri çokluk kahverengi kanatlıdır

Karaçalı orman örtüsünün kalktığı kurak ve taşlık bölgelerde, yol kenarlarında bolca bulunur

Bileşiminde tanen, uçucu yağ ve paluurin alkoliiti vardır

Meyveleri idrar arttırıcı, taş düşürücü,ishal giderici,şekeri düzenleyici özellikler taşır

Bunun için 50 gram karaçalı meyvesi 1 litre suda kaynatılır yada kaynar suyla demlenir ve günde üç bardak içilir

Karaçalı uzun yıllar göz hastalıkları için de ilk düşünülen ilaçlardan biri olarak değerlendirilmiş ve “ Diş kerpeten göze çeşmezen” sözü bir şarkı cümlesi gibi dillerde dolaşmıştır

Bitkinin taze yaprakları da olgunlaştırması ve açıp iyileştirmesi için çıbanların üzerine sarılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com