Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dağ, muşmulası

Dağ Muşmulası

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dağ Muşmulası

Dağ Muşmulası - Lat Cotoneaster

Dağ muşmulası (Lat Cotoneaster), yaz kış yeşil kalan yer örtücü çalılardan bir bitkidir

Küçük ama çok sayıda yaprakları vardır Yapraklarının üst yüzü koyu yeşil, alt kısmı grimsi yeşil ve tüylüdür Mayıs-haziran aylarında beyaz ya da pembe renk açan çiçekleri tek ya da şemsiyemsi salkım biçimde olur Kırmızı meyveleri vardır Soğuğa çok dayanıklıdır Çin'in orta kısımlarında doğal olarak yetişir

Türleri: Cotoneaster franchetti, C salicifolius(söğüt yapraklı dağ muşmulası), C microphyllus (küçük yapraklı dağ muşmulası)

Alıntı Yaparak Cevapla

Dağ Muşmulası

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Dağ Muşmulası

Dağ Muşmulası Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Dağ Muşmulası Hakkında - Dağ Muşmulası Faydaları - Dağ Muşmulası Yetiştiriciliği

(Cotoneaster spp)

Gülgiller familyasındandır

metre boylarında almaşık dizilişli eliptik yaprakları pembe yada beyaz küçük çiçekleri olan bir ağaçcıktırÇiçekler beş çanak , beş taçyapraktan oluşur ve çoğunlukla kümeler halinde açar6-8 mm uzunluktaki küremsi kırmızı meyveleri bir çoğu bir arada göterişli bir görüntü oluşturur ve sonbaharda kış sonuna kadar dallarda kalırMeyvelerin içinde 2-5 adet çekirdek bulunur

Güneşi seven bitki ülkemizde yaygınlıkla yetişir ve genellikle parklarda bahçelerde süs bitkisi olarak değerlendirilirPek çok türü vardır

Cotoneaster türlerinin meyveleri iştah açıcı , balgam söktürücü ve sindirim kolaylaştırıcı etkiler gösterir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com