Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cam, mantarı

Çam Mantarı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çam Mantarı

Çam Mantarı Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Çam Mantarı Hakkında - Çam Mantarı Faydaları - Çam Mantarı Yetiştiriciliği

(Lactarius deliciosus)

Russulaceae familyasındandırDiğer adları kanlıca mantarı, çintar, melki, merki

5-15 cm çapında ve dışbükey, kırmızımsı turuncu renkli şapkası olan ve genellikle çamların yada ladin ağaçlarının altında sonbahar yağmurlarıyla ortaya çıkan ilk don düşerken ortadan kalkan lezzetli bir mantar türüdürDışarıdan turuncu içerden beyaz olan sapının genişliği 1-2 cm boyu ancak 3-5 cm dir

Bu mantar türü dogada mutlaka birbirine yakın olarak bulunurİlkini gördüğümüzde yanlarında başkalarının bulunacağını hemen düşünürsünüzKuruyup dökülmüş iğne yaprakların hafif havaya kalktığı bir tümsek görürseniz altında çam mantarının olduğunu hemen anlarsınızŞapkalı kısım kırılınca turuncu bir süt çıkar bu süt biraz sonra koyu kirli yeşile döner, kırılan yer kirli yeşil kalırŞapkanın alt kısmı da sarımsı yada turuncuyken topraktan çıkarılıp bir yerden bir yere taşınırken küçük sürtünmelerle yine kirli yeşil yada küf rengi bir hal alır

Çam mantarı çok iyi bir böbrek – kan temizleyicidirBu besini yedikten sonra idrar çok koyu gelirİdrar ve üreme yolu rahatsızlıkları özellikle sistit için önerilir

( Çam mantarının bilimsel adı her ne kadar” Leziz sütlü mantar” olsada fazla yedikten sonra ağızda bıraktığı buruk-kekremsi lezzete itirazı olanlar olabilir mi bilmiyorum?Bence itiraz Bursa köylü pazarında sonbaharın ilk yağmurlarından sonra görünmeye başlanan bu mantarın fiyatına olabilir ancakNe varki doğanın , iklimin, havanın insafıyla, bir dünya uygun koşulun kesişimiyle kısa bir süreliğine ortaya çıkabilen bir nimet için yapabileceğimiz şey en çok teşekkür olabilir!)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com