Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçeği, fincan

Fincan Çiçeği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fincan Çiçeği

Fincan Çiçeği Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Fincan Çiçeği Hakkında - Fincan Çiçeği Faydaları - Fincan Çiçeği Yetiştiriciliği

(Silphim perfoliatum)

Papatyagiller familyasındandırDiğer adı eskici kasesi

240 cm boylanabilen ayçiçeğine yada sarı çiçekleri olan devasa görünüşlü iki yada çok yıllık otsu bir bitkidirGeniş iri yaprakları vardır?fincan?yada?kase? denmesinin sebebi temmuz-ağustos aylarında açan çiçeklerinin üzerinde yağmur suyunun birikmesidirBuradan kuşlar kelebekler ve öteki böcekler su içer

Bitki bol güneşli yerleri severKırlarda kendiliğinden yetiştiği gibi park ve bahçelerde dekoratif amaçla yetiştirilirdeKuzey Afrika da İÖ 700 de erkekler için güçlü bir afyodizyak sayılırken kadınlar içinde doğum kontrolü için kullanılmıştırUyarıcı güçlendirici,spazm çözücü,terletici etkileri vardır

Bitkinin kökü çay olarak demlenip içilir, günlük doz 13 gramdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com