Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fıtık, otu

Fıtık Otu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fıtık Otu

Fıtık Otu Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Fıtık Otu Hakkında - Fıtık Otu Faydaları - Fıtık Otu Yetiştiriciliği

( Agrimonia eupatoria)

Gülgiller familyasındandırDiğer adları koyun otu, kasık otu, kuzu pıtrağı, kızıl yaprak

20-120 cm boylarında kökgövdeli genellikle yayılarak gelişen çok yıllık otsu bir bitkidirAlmaşık dizilişli dişli kenarlı tüylü yeşil yaprakları bunların koltuklarında dal uçlarında temmuz-eylül aylarında salkımlar halinde açan 5 taçyapraklı küçük sarı çiçekleri vardırÇiçekler olgunlaşınca açık kahverengi çengel dikenli pıtraklara dönüşür

Fıtık otunun idrar ve safra söktürücü idrar yolları karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarını iyileştirici sindirim kolaylaştırıcı ishal giderici ve özelliklede kasık fıtıklarındaki şişlikleri indirici etkileri vardır

Bunun için çiçek açmaya başladığı dönemde bitkinin toprak üstü kısımları toplanıp kurutulur elde edilen kuru bitki karışımından 1-2 tatlı kaşığı bir bardak kaynar suyla kaynatılıp 10-15 dakika demlenip süzülüp günde üç kez birer bardak içilir

İshal giderici ve idrar arttırıcı olarak kökgövde de kullanılabilirÇiçekli dallarsa özellikle fıtık içindir

Yukarıdaki anlatılan fıtık otu çayıyla gargara yapılırsa bogaz ağrıları ve bademcik iltihabında iyileşme görülür

Bitkiden taze haldeyken yapılacak lapa yaraları iyileştirir kanamaları durdurur

Son yıllarda kanser önleyici olduğuda belirtilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com