Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
funda

Funda

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Funda

Funda Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Funda Hakkında - Funda Faydaları - Funda Yetiştiriciliği

(Erica arborea ve Evulgaris)

Fundagiller familyasındandır

Diğer adı ağaç fundası,süpürge ağacı,pipo fundası,süpürge çalısı

Üç metre boylarında dik gövdeli hepyeşil, ignemsi yaprakları çok yıllık bir çalıdır3-7 mm uzunluk 05-07 mm genişlikteki iğne yapraklar sürgünlere üçlü çevrel dizilmişlerdirYaprakların alt yüzleri derin çizgilidir

Başta Akdeniz bölgesi olmak üzere sahillerimizdeki makiliklerde bolca bulunurDallarından süpürge yapıldığı için halk arasında Erica vulgaris gibi Süpürge otu olarakta anılırAma kahverengi-kırmızımsı odunundan asıl yanmaya dayanıklı olduğu için pipo ve piyano yapılır

İdrar yollarını temizleyici taş ve kumları düşürücü idrar söktürücü ishal giderici etkileri vardırBunun için 50 gram taze yada kurutulmuş çiçekli dal 1 litre kaynar suya atlıp 10-15 dakika bekletildikten sonra süzülüp günde 2-3 bardak içilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com