Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
galabalık

Galabalık

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Galabalık

Galabalık Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Galabalık Hakkında - Galabalık Faydaları - Galabalık Yetiştiriciliği

(Arctium minus)

Papatyagiller familyasındandırDiğer adları Galabah,Galagan,Şoropok

50-150 cm boylarında genellikle kırmızımsı gövdeli kırmızı-mor çiçekli iki yıllık otsu bir bitkidirGeniş 50 cm ye kadar uzanabilen iri yaprakları almaşık dizilişli ve alt yüzleri pamuksudur15-3 cm çapındaki çiçeklerini temmuz-eylül aylarında açar

1500 metre yüksekliğe kadar olan yerlerde yol kenarlarında sürülmeyen topraklarda yetişirBir sebze olarak kullanıldığı Japonya hariç diğer ülkelerde tarım alanlarında zararlı ot muamelesi görür

Erzurum çevresinde genç gövdeleri çiğ olarak yenir ve yapraklarından et dolması yapılır

Acı lezzetlidirTerletici mikrop ve mantar öldürücü ,kanı temizleyici , şekeri düzenleyici,yumuşatıcı,iştah açıcı,sindirim kolaylaştırıcı etkileri vardırRomatizmaya ürik aside karşı kullanılır

Yapraklarından hazırlanan lapa yaralara , çıbanlara, sivilcelere,egzamaya,sedefe,mantarlara,romatizma ağrılarına iyi gelir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com