Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geven, kartal, pençesi

Geven - Kartal Pençesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Geven - Kartal Pençesi

Geven Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Geven Hakkında - Geven Faydaları - Geven Yetiştiriciliği

GEVEN, KARTAL PENÇESİ

ASTRAGALUS GLYCYPHYLLOS L

(Leguminassae-fam)

Bulunduğu Yerler: Ormanlarda, çalılıklar arasında ve dağ alanlarında bulunur

Yapısı: Gövde; dallı eğik, çıplak ve seyrek kıllıdır Çok yıllık dikenli ve yastık biçiminde bir dağ bitkisidir Yapraklar tüysü 5-6 çift ve geniş yumurta biçimindedir Çiçekler sarımsı yeşil, çiçek demeti salkım şeklinde, yaprak koltuklarından çıkan saplar, yapraklarda aynı uzunluktadır Meyve orak biçiminde kıvrımlı fasulyedir İçinde kahve renginde tohumları vardır Haziran-Temmuz aylarında çiçek açar

Kullanılan Kısımlar: Saplar; meyvelerin teşekkülü zamnında (Temmuz- Ağustoz aylarında ağaçlanmış klaın saplar alınmaz) toplanır Gölgede veya 40 derece ye kadar ısılı fırınlarda kurutulur Kuru saplar yeşil renkte, kokusuz ve acı tattadır Kabul edilen rutubet %12 dir Balya halinde paketlenir

Kimyevi terkibi: henüz incelenmemiştir

Hangi Hastalıklarda Kullanılır: Bitki sakinleştirici ve iltihaplanmaya karşı te sire sahiptir

Saplar halk tababetinde , iltihaplarda, mide ve bağırsak ağrı şişkinliklerinde , süt annelerinin sütlerinde artış, ağrılı ve düzensiz adet hallerinde, siyatik vesairede kullanılır

Kullanılışı: Bitkiden 2 çorba kaşığı 0,5 litre suda 10 dakika kaynatılır Günde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com