Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçeği, öğle

Öğle Çiçeği

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öğle Çiçeği

öğle çiçeğinnin özellikleri - öğle çiçeği nerelerde yetişir - öğle çiçeği hangi aylarda açarÖğle Çiçeği’nin yıllık ve ömürlü olan cinsleri vardır Çiçekler ciğle sıcağında açılır, akşamları kapanır ve ertesi günü öğleye kadar olduğu gi^i kalırlar Haziran’da çiçeklerini açmaya başlar Trikolor çeşidinin beyaz ve pembe renkli çiçekleri Vardır ve yıllıktır Pomerityanom cinsinin altın şansı renkli olan çiçekleri de öğleden sonra açılır Bu da Trikolor cinsi gibi güneşli bölmelerle, bölme kenarları, pencereleri süslemek için kullanılır

Gölgeli yerlerden hoşlanmazlar Gübreli topraklardan hoşlanan Öğle Çiçekleri, yalnız tohum ile yetiştirilmekte ise de Buz Çiçeği gibî aynı cinse dahil bazı çeşitleri Mayıs sonunda ya da Ağustos’ta yapılacak çelik ile yetiştirilmektedir Tohumlan Mart’ta sıcak yastık, ya da camekânda veya Nisan’da limonlukta (3) sayılı toprak harcını taşıyan çanaklara ekilerek 2 – 3 yapraklı olunca yerlerine dikilir

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com