Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1945, adolf, edişi, hitlerin, intihar, nisan

30 Nisan Adolf Hitlerin İntihar Edişi 1945

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

30 Nisan Adolf Hitlerin İntihar Edişi 1945

Alman siyaset adamı ve diktatör (1889-1945) Avusturya’da orta halli bir gümrükçü ailesinin çocuğu olan Hitler, Viyana’da pek başarılı sayılmayacak bir sanat öğrenimi gördü Birinci Dünya Savaşı’nda, Alman ordusuna katıldı Almanya’nın yenilgisi onu çok etkiledi ve içinde şiddetli bir öç alma isteği uyandırdı İ919′da Alman İşçi Partisi’ne girdi Çok kısa zamanda partinin yönetimini ele geçirip Nasyonal Sosyalist Parti’ye dönüştürdü Sonradan kötü birer ün sahibi olacak kişileri kendine yardımcı aldı: Rohm, Göring, Hess, Ludendorff ve Goebbels

1923′te Münih’te giriştiği hükümet darbesinin başarısızlığa uğraması üzerine Hitler hapsedildi Hapiste, siyasal öğretisini açıkladığı Mein Kampf (Kavgam) adlı kitabını yazdı Bu öğreti Germen ırkının üstünlüğü iddiası üzerine kuruluydu; bu iddia ise, saldırgan bir milliyetçiliğe (büyük bir Alman Reich’ı [imparatorluğu] kurma), savaşa ve kuvvete tapmağa dayanıyordu Ona göre, bütün felâketlerden sorumlu olan Yahudiler de, komünistler gibi yok edilmeliydi

1929′dan başlayarak Hitler, partisinin nüfuzunu arttırdı 1933′te iktidara geldi ve şansölye (başbakan) oldu O tarihten sonra ülkede şiddet her geçen gün biraz daha yerleşti

Hitler, sloganlarını yayarak gitgide daha büyük toplulukları etkiliyordu Hastalık derecesinde ölçüsüz bir hırsı vardı Kendini Führer, yani önder, Almanya’nın müstebit efendisi, başkanı olarak kabul ettirdi Rejime karşı direnenler ve bütün Yahudiler toplama kamplarında yok edildi Wehrmacht (Alman ordusu) Avrupa’yı ateşe ve kana buladı

Hitler’in Münih’te 1938 yılında verdiği sahte barış teminatına kanan Müttefik Devletler, diktatörün ancak beş yılda hakkından gelebildiler Ikinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde, Berlin’deki yeraltı sığınağında kuşatılmışken, 30 Nisan 1945′te kendini öldürdü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com