Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
muharebesi, sedan

Sedan Muharebesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sedan Muharebesi

Sedan Muharebesi - Yabancı Tarih - Fransa - Sedan Muharebesi Tarihi

Sedan Muharebesi (Almanca: Die Schlacht von Sedan, Fransızca: La bataille de Sedan), Fransa-Prusya Savaşı'nda 1 Eylül-2 Eylül 1870'te Ardennes'nın Sedan kenti civarında meydana gelen muharebe

Bavyerya ve Prusya Krallıklarının 200000 asker ve 774 topa karşı Fransızlar ise 120000 ve 564 topla karşı koyabilmek istemiştirSavaş kesin olarak Almanların zaferi ile sonuçlanmış vetüm savaşın sonuna kadar insiyatifi elde tutmuştur

Muharebe

Muharebe Alman toplarıyla başlamıştır Silah ve insan gücü bakımından güçlü olan Almanlar aralarında iletişimi çok iyi şekilde sağlıyor Askerlerini tıpkı satranç taşı gibi oynatıyordular

Fransızlar ise savunmada kalmaları gerekirken Almanları hiç etkilemeyen taaruzlar yapıyorlardıAyrıca Fransızlar takviye kuvvetlerini direk cepheye sürmeleri gerekirken ikmal merkezlerine sürüyorlardı Bu fikre karşı çıkan Fransız Mareşal Bazaine Gravelotte Muharebesi'nden sonra artık yenileceklerini anlamıştı Ancak tecrübesiz[kaynak belirtilmeli] Kral III Napolyon taaruz etmeyi emrediyorduArtık yorgun Fransız birliklerini tek tek yutarak III Napolyon'u ve Patrice de Mac-Mahon esir düştü Artık Almanlar Paris'e kadar ilerlemelerine karşı ciddi bir güç yoktu

Sonuçlar

Fransızlar Almanlara 1 milyar dolar tazminat ödedi

Alsec-Lorrainne Almanların egemenliğine girdi

İlk kez Fransayı işgal etmek için kullanılan Schlieffen Planı uygulandı

Fransa ile Almanya arasında ilişkiler son derece soğuktu

• Sedan Muharebesi Alman Planı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com