Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, muhallebili

Muhallebili Kadayıf

Eski 11-24-2007   #1
Berna
Varsayılan

Muhallebili Kadayıf



Muhallebili kadayıf

Malzemeler: Yarım kg kadayıf, 125 g tereyağı, 125 g margarin
Muhallebisi: 1 lt süt, 5 yemek kaşığı pirinç unu, 2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti: 4 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, birkaç damla limon
Hazırlanması:
* Margarin ve tereyağını eritip ılıtın Ilınan yağı kadayıfın üzerine dökün Elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın Kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın
* Muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin Telle devamlı çırparak pişirin Arada karıştırarak ılıtın Muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın Kadayıfın diğer yarısını da bastırarak muhallebinin üzerine serin Bunu 180 C'de iyice kızarana kadar pişirin İyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır * Şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın En son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın Kadayıf sıcak, şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün Şerbeti döktükten hemen sonra kadayıf tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatın Böylece kadayıf kurumaz

Afiyet olsun :iconbilmis:

__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Muhallebili Kadayıf

Eski 06-07-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Muhallebili Kadayıf



Muhallebili Kadayıf

Yine tatlı severler için çok hoş bir tarif sunuyoruz Tel kadayıf ve muhallebi harika bir uyum sağlıyor Bu lezzetten mahrum kalmamanızı öneriyoruz… Şimdiden afiyet olsun…





MALZEME:









Tel kadayıf 1/2 kg
Tereyağı 2 kahve fincanı
Süt 4 su bardağı
Toz şeker 10 kahve fincanı
Pirinç unu 2 kahve fincanı
Nişasta 2 kahve fincanı
Yumurta sarısı 2 adet
Tuz 1 kahve kaşığı
Portakal kabuğu reçeli 1 çay fincanı
Su 1 su bardağı
Limon suyu 1 tatlı kaşığı




YAPILIŞI:

1 Kadayıfın dörtte birini ayırın 28 cm çapındaki tepsinin içini ve kenarlarını yağlayın Kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin
2 Sütü 6 kahve fincanı tozşeker ve tuz ile birlikte tencerede kaynatın Pirinç ununu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek bulamaç haline getirip kaynamakta olan süte ekleyin Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin
3 Yumurta sarılarını çırparak portakal reçeliyle karıştırıp muhallebiye ilave edin Karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha pişirin Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tepsideki kadayıfın üzerine boşaltarak yayın
4 Tepsinin dışına taşmış olan kadayıfları muhallebinin üzerine katlayarak çevirin Ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerine kapattıktan sonra soğuması için yaklaşık bir saat kadar bekletin
5 Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine serpiştirin Fırına verip 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Diğer tarafta şerbet için su, 4 kahve fıncanı şeker ve limon suyunu kaynatın Koyulaşmaya başlayınca kadayıfın üzerine gezdirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.