Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
pirus, zaferi

Pirus Zaferi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pirus Zaferi

Pirus Zaferi Tarihi - Pirus Zaferi Hakkında - Pirus Zaferi Sonuçları

Pirus zaferi, çok büyük kayıplar sonucunda kazanılan zafer anlamına gelir

280 ve 279 yıllarında Epirus'lu Pirus Roma'ya saldırdı ve ne pahasına olursa olsun savaşı kazanmak için herşeyi feda eder Sonunda Pirus savaşı kazanır, ancak 8 ünite filin desteklediği ordusunun tamamını kaybeder Savaşı kazanmıştır, ama yanında koskoca ordudan arta kalan üç-beş çapulcudan fazlası kalmamıştır Pirus’un bu zaferin ardından “tanrım, bir daha böyle bir zafer verme” dediği söylenir Pirus Zaferi aslında yenilmeye mahkum galibiyetleri anlatmak için kullanılırBu olaya atfen, benzer şekilde kazanılan savaşlara Pirus zaferi denir Örnek olarak Kadeş Savaşı (MÖ 1274 veya MÖ 1299) verilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com