Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kadisiye, muharebesi

Kadisiye Muharebesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadisiye Muharebesi

Kadisiye Muharebesi Sonucu - Kadisiye Muharebesi Nedenleri - Kadisiye Muharebesi Kaç yılında Yapıldı - Kadisiye Muharebesi Hakkında

Kadisiye Muharebesi, (Arapça: معركة القادسيّة Ma'rakat el-Kādisiyyah, Farsça: نبرد قادسيه ; diğer yazımları; Qadisiyya, Qadisiyyah, Kadisiya), Müslüman Arap ordusu ve Sasani İmparatorluğu ordusu arasında İran'ın İslami Fethi ile sonuçlanan İslamiyetin yayılmasının ilk döneminde yer alan geleceği belirleyen bir muharebe olmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com