Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birleşmiş, güvenlik, kararı, konseyinin, milletler, sayılı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 67 Sayılı Kararı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 67 Sayılı Kararı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı - Endonezya Ulusal Devrimi - Endonezya Ulusal Devrimi Hakkında

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 67 sayılı kararı 28 Ocak 1949 tarihinde kabul edilmiş ve Endonezya Sorunu'nun iki tarafını Renville Anlaşması hükümlerine uymaya çağırmıştır Konsey bunun yanı sıra Hollanda'nın bölgedeki tüm askeri etkinliğini durdurması, Endonezya Cumhuriyeti'nin gerilla savaşını sonlandırması ve iki ülkenin barışın yeniden sağlanması amacıyla birlikte çalışması isteğinde bulunmuştur Hollanda'nın 17 Aralık 1948'den itibaren elinde tuttuğu tüm tutukluların salıverilmesi ve Endonezya Cumhuriyeti yetkililerinin Jogjakarta'ya dönüşlerinin güvence altına alınması da karar metnine dahil edilmiştir

Karar, "Endonezya Birleşik Devletleri" adı altında kurulacak federal bir yönetimin serbest seçimleri Ekim 1949'a dek gerçekleştirmesini ve Hollanda'nın bölge yönetimini Temmuz 1950 itibariyle bu güce devretmesini de şart koşmuştur

Karar parçalar halinde kabul edilmiş, metnin tümü için oylamaya gidilmemiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com