Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
saraybosna, suikasti

Saraybosna Suikasti

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Saraybosna Suikasti

Saraybosna Suikasti Hakkında - Saraybosna Suikasti Tarihi - Avrupa Tarihi - Yabancı Tarih

Saraybosna Suikasti, 28 Haziran 1914 saat 0115'de Arşidük Franz Ferdinand'ın Gavrilo Princip tarafından suikasti yaşandı Bunun üzerine Avusturya-Macaristan, Sırbistan'a savaş açtıOlay, I Dünya Savaşı'nın başlamasına neden olarak gösterildi

Suikastin Ardından Yaşanan Gelişmeler ve Sonrası

Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun 1908'de işgal etmiş olduğu Bosna-Hersek'in Saraybosna kentinde, 28 Haziran 1914'te Gavrilo Princip isimli bir Sırp milliyetçisinin Arşidük Franz Ferdinand'ı öldürmesi I Dünya Savaşı'nı başlatan kıvılcım oldu Bu olaydan Sırbistan'ı sorumlu tutan Avusturya-Macaristan, 27 Temmuz 1914'te Sırbistan'ı işgal etti Rusya Sırbistan'ı destekleyince Almanya, Avusturya-Macaristan'ın yandaşı olarak Rusya'ya savaş ilan etti; Fransa da 1892'de imzaladığı İkili İttifak Antlaşması çerçevesinde Rusya'yı destekledi Bunun üzerine Almanya, Fransa'ya da savaş ilan etti

Alman birlikleri Fransa'ya saldırmak için Belçika'ya girdi 1839'da harhangi bir saldırı karşısında Belçika'ya yardım etmeye söz vermiş olan İngiltere, 4 Ağustos 1914'te Almanya'ya savaş ilan etti Böylece I Dünya Savaşı Avrupa'da başlamış oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com