Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
imparatorluğu, rusya

Rusya İmparatorluğu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rusya İmparatorluğu

Rusya İmparatorluğu Hakkında - Rusya İmparatorluğu Tarihi - Avrupa Tarihi - Yabancı Tarih

Rusya İmparatorluğu, (Rusça: Российская империя; Rossiyskaya Imperiya) 1721 yılından, 1917 yılına kadar var olmuş devlettir Rusya Çarlığı'nın ardılı, Sovyetler Birliği'nin öncelidir 1866 yılında toprakları Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'nın belirli bölümlerini kapsamıştır 19 yüzyılın başında dünyanın en büyük ülkesi olmuş, toprakları kuzeyde Kuzey Buz Denizi'nden güneyde Karadeniz'e, doğuda Büyük Okyanus'dan batıda Baltık Denizi'ne kadar uzanmıştır Rusya İmparatorluğu imparator tarafından yönetilmiştir Avrupa'daki son mutlak monarşilerden biridir 1914 yılının Ağustos ayında I Dünya Savaşı patlak verince 5 milyon kişiden oluşan ordusu ile Avrupa'nın beş büyük gücünden biri olmuş, ordusu ise o zamanların en büyük ordusu olmuştur Rusya İmparatorluğu 20yy başlarında İngiliz İmparatorluğu' nun ardından dünyanın en geniş 2 imparatorluğu durumundaydı 1917 yılında Ekim Devrimi' yle yıkılmış yerine önce Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti, daha sonraki yıllarda ise Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği (SSCB) kurulmuştur Deli Petro (I Petro) ilk olarak "Rusya İmparatoru" ünvanını kullanan hükümdardı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com