Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çeruskerler

Çeruskerler

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çeruskerler

Avrupa tarihi - Antik Cermen halkları - Demir Çağı'nda Avrupa - Alman tarihi

Çeruskerler (Almanca: Cherusker), ilkçağda bugünkü Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde yaşamış olan kabiledir

Çerusker adının nereden geldiği bilinmemektedir Adlarına ilk defa Roma İmparatoru Jül Sezar'ın De Bello Gallico adlı eserinde rastlanmıştır Yunan tarihçi Strabon'a göre bu kabile Cermen halklarının en küçüklerinden biriydi[2] Yazar ve filozof olan Gaius Plinius Secundus'a göre ise diğer küçük Cermen kabilelerinin oluşturduğu Herminoneslerdendi Çeruskerler 9 yılında liderleri Arminius komutasında Romalılarla yaptıkları Varus Savaşı'nı kazandılar Ancak 21 yılında Arminius'un ölümünden sonra bir daha toparlanamayan bu kabile tarih sayfasından silindi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com