Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
muharebesi, tarawa

Tarawa Muharebesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarawa Muharebesi

Tarawa Muharebesi Hakkında - Tarawa Muharebesi Nedenleri - Tarawa Muharebesi Sonucu

II Dünya Savaşı Pasifik Cephesi

Amerikan Deniz Piyadeleri bir Japon kalesine saldırıyor

Tarih 20 Kasım 1943 – 23 Kasım 1943

Bölge Tarawa Adası, Gilbert Adaları

Sonuç Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri zaferi

Taraflar

Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri Japonya Japon İmparatorluğu

Kumandanlar

Amerika Birleşik Devletleri Julian C Smith Japonya Keiji Shibazaki ☠

Güçler

35000 asker Yaklaşık 5000 asker ve işçi

Kayıplar

990 ölü, 2296 yaralı (Kara Kuvvetleri)

687 ölü (Deniz Kuvvetleri) 4713 ölü, 17 Japon ve 129 Koreli esir alındı

Tarawa Muharebesi (İngilizce: Battle of Tarawa), Gilbert Adaları'nda bulunan Tarawa Adası üzerinde 20 Kasım 1943 ile 23 Kasım 1943 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş Pasifik Cephesi'ne dahil edilen bir muharebedir Muharebe sadece 76 saat sürmesine karşın 6000 kadar asker ölmüş, 2296 asker yaralanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com