Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tarihi, yahudilerin, özbekistandaki

Özbekistan'daki Yahudilerin Tarihi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Özbekistan'daki Yahudilerin Tarihi

Özbekistan'daki Yahudileri - Özbekistan'daki Yahudileri Hakkında - Özbekistan'daki Yahudileri Tarihi

Özbek Yahudileri iki ana cemaate bölünmüştür; bunlardan biri dindar ve gelenekçi olan Buhara Yahudileri diğeri ise daha yenilikçi olan Avrupa kökenli Aşkenaz Yahudileridir Özbekistan'da 1989'da 94,900 Yahudi bulunmasına rağmen bu sayı 2007'de çoğu Taşkent'te olmak üzere 5000'den de az kalmıştırÖzbekistan'da 12 sinagog bulunmaktadır

Buhara Yahudilerinin çoğunun İsrail ve ABD'ye göç etmesi sebebiyle Özbekistan'daki Yahudilerin çoğu Aşkenazdır

Fergana Vadisi'nde Yahudilik

Fergana Yahudi cemaatinin başında Semyon Abdurakhmanov bulunmaktadır Vadide 6 sinagog vardır Fergana, Namangan ve Kokand'da birkaç yüz Yahudi yaşamaktadır ve bölge genelinde 800 Yahudi bulunur Abdurakhmanov'un dediğine göre ülkede artan aşırı İslamcılığa rağmen Yahudilerin en büyük sorunu antisemitizm değil ekonomidir

Mayıs 2005'te gerçekleşen Andican olayları nedeniyle Taşkent'teki İsrail elçiliği Abdurakhmanov'dan "insanların hava yoluyla İsrail'e taşınması ihtimali nedeniyle" Yahudilerin bir listesinin oluşturulmasını istemiştir

• Semerkand'da Yahudi öğrenciler öğretmenleriyle birlikte 1909-1915 arası Sergey Prokudin-Gorski tarafından çekilmiş bir fotoğraf

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com