Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, konferansı, londra

Londra Konferansı Ve Antlaşması 1912-1913

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Londra Konferansı Ve Antlaşması 1912-1913

Londra Konferansı - Londra Konferansı Hakkında - Londra Konferansı Nezaman Yapıldı

Londra Antlaşması (30 Mayıs 1913)

Londra Antlaşması I Balkan Savaşı sonunda Osmanlı Devleti'nin yenilmesiyle imzalanmıştır Bu antlaşmaya göre;

Osmanlı Devleti'nin batı sınırı Midye-Enez hattı olacaktır

Selanik, Güney Makedonya ve Girit, Yunanistan'a verilecektir

Orta ve Kuzey Makedonya, Sırbistan'a bırakılacaktır

Ege Adaları'nın geleceğinin saptanması büyük devletlere bırakılacaktır (Osmanlı Devleti, Ege Adaları'nı fiilen kaybetmiştir)

Londra Antlaşması'ndan en kârlı çıkan devlet Bulgaristan olmuştur Savaş sonunda Osmanlı Devleti'nin yalnızca Bulgaristan ile sınırı kalmış, Bulgaristan Batı Trakya'nın büyük bir bölümünü (Kavala ve Dedeağaç arası) ele geçirerek Ege Denizi'nde hakimiyet kurmuştur Ancak II Balkan Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Türk ordusu Midye-Enez hattını geçerek, bu antlaşmayı ihlal edecek ve Edirne ve Kırklareli'yi geri alacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com