Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, rethondes

Rethondes Antlaşması

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rethondes Antlaşması

Rethondes Antlaşması Nedenleri - Rethondes Antlaşması Sonucu - Rethondes Antlaşması Hakkında

Rethondes mütarekeleri, Rethondes garının yakınında, Compiegne ormanında, bir demiryolu vagonunun içinde iki önemli mütareke imzalanmıştır

Müttefikler ile Almanlar arasında 1 ekim 1918′de imzalanan birinci mütareke ile Birinci Dünya savaşı fiilen sona ermiş oldu Müttefiklerin yüce savaş konseyi tarafından 4 ekim günü Versailles’da kararlaştırılan mütareke şartları 8 ekimde Almanlara bildirildi Mütareke Versailles antlaşmasının imzalanmasına (28 haziran 1919) kadar yenilendi

22 Haziran 1940′ta imzalanan ikinci mütareke kısa bir savaştan sonra yenik düşen Fransa’nın Almanya’ya başvurması üzerine yapıldı Mareşal Petain 17 haziranda mütareke istemeğe karar vermişti General Kuntziger’in başkanlığındaki fransız heyeti, 1918 mütarekesinin imzalandığı yerde bir tren vagonunda 21 haziran günü Hitler tarafından kabul edildi Ateşkesme tarihi’ olarak da 25 haziran günü seçildi; bu geciktirmeye sebep daha önce Roma’nın yakınındaki İncisa ali Olgiata’da İtalya ile mütarekenin imzalanmasına imkân vermekti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com