Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, roskilde

Roskilde Antlaşması

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Roskilde Antlaşması

Roskilde Antlaşması Nedenleri - Roskilde Antlaşması Sonucu - Roskilde Antlaşması Tarihi

Roskilde Antlaşması, 26 Şubat 1658 tarihinde Danimarka ve İsveç arasında imzalanan bir barış antlaşmasıdır Antlaşma, 1655-1661 arasındaki dönemde yaşanan Kuzey Savaşları'nda Danimarka-Norveç Krallığının aldığı yenilginin üzerine imzalanmıştır Antlaşma maddeleri arasında:

Danimarka, Skåne bölgesini İsveç'e verecekti

Danimarka, Blekinge bölgesini İsveç'e verecekti

Danimarka, Halland bölgesini tekrar İsveç'e verecekti

Danimarka, Bornholm bölgesini İsveç'e verecekti

Danimarka, Norveç bölgelerinden olan Bohuslän bölgesini İsveç'e verecekti Bu sayede İsveç batı ticaret yollarına erişebilecekti

Danimarka, Norveç bölgelerinden olan Trøndelag bölgesini İsveç'e verecekti

Danimarka, İsveç alehine olan tüm önceki antlaşmaları bozacaktı

Danimarka, İsveç'e saldırıda bulunması olası tüm deniz kuvvetlerinin Baltık Denizi'ne girmesini önleyecekti

Dük Holstein-Gottrop, tüm sahip olduğu yerleşimleri restore edecekti[4]

Danimarka, İsveç'e yaptığı saldırılarda verdiği zararları karşılayacaktı

Danimarka, tüm erzaklarını, İsveç'in savaştığı diğer ülkeler için gerektiği zaman verecekti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com