Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bugün, doğanlar, mayıs, olaylar, tarihte, yaşanan, ölenler

27 Mayıs - Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar - Doğanlar - Ölenler

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

27 Mayıs - Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar - Doğanlar - Ölenler

Bugün Olan Olaylar - 27 Mayıs - Tarihte Bugün Neler Oldu?

Yirmiyedi Mayıs Tarihinde Yaşanan Olaylar - Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar

27/05/1332 Doğum Arap düşünür ve tarihçi İbni Haldun

27/05/1840 Ölüm İtalyan keman virtüözü ve besteci Nicola Paganini

27/05/1878 Doğum Amerikalı dansçı Isadora Duncan

27/05/1910 Ölüm Verem mikrobunu bulan Alman bakteriyolog Robert Koch

27/05/1941 Olay İkinci Dünya savaşı sırasında, Almanların savaş gemisi Bismarck İngiliz hava saldırısıyla batırıldı 1000'e yakın mürettebat öldü

27/05/1957 Olay Demokrat İzmir gazetesi 1 ay süreyle kapatıldı

27/05/1959 Olay Ankara'da yayımlanan Zafer ve Yenigün gazeteleri ve Ulus gazetesi 1 ay süreyle kapatıldı Ulus gazetesi yazı işleri müdürü Ülkü Arman, Bülent Ecevit'in bir yazısı nedeniyle 10 ay hapis cezası aldı

27/05/1960 Olay Türk Silahlı Kuvvetleri yönetime el koydu Silahlı Kuvvetler adına ülke yönetimini Milli Birlik Komitesi üstlendi Orgeneral Cemal Gürsel Milli Birlik Komitesi'nin başına getirildi Milli Birlik Komitesi ilk iş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve hükümeti feshetti ve her türlü siyasi faaliyeti yasakladı

27/05/1960 Olay Kara Harp Okulu öğrencisi Ali İhsan Kalmaz olaylar sırasında öldü

27/05/1961 Olay Kamuoyunda 1961 Anayasası olarak bilinen yeni Anayasa Kurucu Mecliste kabul edildi

27/05/1962 Olay Çekmece Nükleer Araştırma Merkezi açıldı

27/05/1964 Ölüm Hindistan Başbakanı Cavaharlal Nehru

27/05/1968 Olay Cumhuriyet Halk Parti Genel Sekreteri Bülent Ecevit, "Demirel, bedavacılar cennetini sürdürmek istiyor" dedi

27/05/1971 Olay Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Behice Boran gözaltına alındı

27/05/1972 Basın Yayın Ankara Haber Ajansı (ANKA) kuruldu

27/05/1980 Olay Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak Ankara'da öldürüldü Olayı protesto eden Milliyetçi Hareket Partililer birçok kentte sol görüşlülerin ev ve işyerlerini tahrip etti

27/05/1985 Olay Papa suikastı davasında Mehmet Ali Ağca, "Ben Hazreti İsa'yım; Allahın oğluyum" dedi

27/05/1994 Olay Sovyet yazar Aleksandr Solijenitsin 20 yıl Amerika'da sürgünde kaldıktan sonra ülkesine döndü

27/05/1995 Olay Bir grup insan 27 Mayıs 1998 Cumartesi günü saat 12:00'de gözaltında kaybolan insanların bulunması, sorumluların ortaya çıkarılarak yargılanması ve artık kimsenin gözaltında kaybolmaması talebiyle İstanbul Galatasaray Lisesi önünde oturdu Daha sonra, "Cumartesi anneleri Cumartesi İnsanları" olarak anılan insan hakları savunucuları polisin çeşitli müdahalelerine karşın neredeyse 4 yıl boyunca her Cumartesi saat 12:00'de aynı yerde buluştu

27/05/1997 Olay Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı'na (NATO) üye 16 ülkeyle güvenlik anlaşması imzaladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com