Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bugün, doğanlar, haziran, olaylar, tarihte, yaşanan, ölenler

30 Haziran - Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar - Doğanlar - Ölenler

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

30 Haziran - Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar - Doğanlar - Ölenler

Bugün Olan Olaylar - 30 Haziran- Tarihte Bugün Neler Oldu?
Otuz Haziran Tarihinde Yaşanan Olaylar - Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar

30/06/1811 Doğum Rus eleştirmen ve gazeteci Vissarion Bielinskiy

30/06/1893 Doğum Geleceğin Doğu Almanya Cumhuriyeti lideri Walter Ulbricht

30/06/1918 Doğum "Yaşamak İstiyorum" filmiyle Oscar kazanan Amerikalı sinema oyuncusu Susan Hayward

30/06/1921 Olay Çin Komünist Partisi kuruldu

30/06/1921 Olay Mustafa Kemal'in öncülüğünde Çocuk Esirgeme Kurumu kuruldu

30/06/1924 Olay İstanbul posta dağıtıcıları, ücretlerini yetersiz bularak topluca istifa ettiler

30/06/1927 Olay Mustafa Kemal Paşa ve İsmet Paşa (İsmet İnönü) askerlikten emekliye ayrıldı

30/06/1934 Olay Almanya'da, "Uzun Bıçaklar gecesi" Hitler'i devireceğinden korkulan paramiliter örgüt SA lideri Ernst Roehm, 30 Haziran 1934'de öldürüldü Hitler'in yakın arkadaşı Roehm ile birlikte Nazi liderliğine muhalif bir grup tasfiye edildi

30/06/1939 Olay Meclis, Hatay Antlaşması'nı onayladı ve 7 Temmuz'da Hatay il oldu

30/06/1943 Olay Seyhan Barajı açıldı

30/06/1948 Ölüm Toplumbilimci ve siyasetçi Prens Sabahattin İsviçre'de sürgünde ölen Prens Sabahattin Padişah Abdülmecit'in kızı Seniha Sultan ile Damat Mahmut Celalettin Paşa'nın oğluydu Hayatı boyunca merkezi otoriteye karşı bireysel girişimciliğe destek veren bir anlayışı savundu

30/06/1960 Olay Kongo bağımsızlığını ilan etti Başbakanlığa Patrice Lumumba getirildi

30/06/1967 Ölüm Hukukçu ve siyasetçi Profesör Doktor Yavuz Abadan 34 yıl önce öldü Abadan Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanlığı yaptı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nü kurdu "Hukuk Başlangıç ve Tarihi", "Hukuk Felsefesi" gibi eserleri bulunuyor

30/06/1967 Olay Yön dergisi yayımına son verdi

30/06/1970 Olay Dünyaya dönen Sovyet uzay aracı Soyuz II'deki üç kozmonot ölü bulundu

30/06/1972 Olay Casusluk iddiasıyla yargılanan Nahit İmre idama mahkum oldu

30/06/1974 Olay Sovyet balet Mikhail Baryshnikov Bolşoy Balesi'yle birlikte bulunduğu Kanada'da iltica etti

30/06/1977 Olay Milli Selamet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın kardeşi Akgün Erbakan haksız çıkar sağlamak ve dolandırıcılık iddiasıyla tutuklandı

30/06/1984 Ölüm ABD'li oyun yazarı Lillian Hellman

30/06/1996 Olay Tunceli'de PKK militanı genç bir kadın karnına sardığı bombaları bayrak töreni sırasında patlattı Olayda 6 asker ve bombaları patlatan genç kadın öldü

30/06/1998 Olay Petrol Ofisi'nin yüzde 51 hissesinin özelleştirilmesi ihalesi yapıldı Hayyam Garipoğlu'nun kazandığı ihale yolsuzluk nedeniyle iptal edildi

Bugün Doğan Ünlüler - 30 Haziran - Tarihte Bugün Kimler Doğdu
Otuz Haziran Tarihinde Doğanlar - Tarihte Bugün Doğan Ünlüler

30/06/1811 Doğum Rus eleştirmen ve gazeteci Vissarion Bielinskiy

30/06/1893 Doğum Geleceğin Doğu Almanya Cumhuriyeti lideri Walter Ulbricht

30/06/1918 Doğum "Yaşamak İstiyorum" filmiyle Oscar kazanan Amerikalı sinema oyuncusu Susan Hayward

Bugün Ölen Ünlüler - 30 Haziran - Tarihte Bugün Kimler Öldü
Otuz Haziran Tarihinde Ölenler - Tarihte Bugün Ölen Ünlüler

30/06/1948 Ölüm Toplumbilimci ve siyasetçi Prens Sabahattin İsviçre'de sürgünde ölen Prens Sabahattin Padişah Abdülmecit'in kızı Seniha Sultan ile Damat Mahmut Celalettin Paşa'nın oğluydu Hayatı boyunca merkezi otoriteye karşı bireysel girişimciliğe destek veren bir anlayışı savundu

30/06/1967 Ölüm Hukukçu ve siyasetçi Profesör Doktor Yavuz Abadan 34 yıl önce öldü Abadan Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanlığı yaptı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nü kurdu "Hukuk Başlangıç ve Tarihi", "Hukuk Felsefesi" gibi eserleri bulunuyor

30/06/1984 Ölüm ABD'li oyun yazarı Lillian Hellman

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com