Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bugün, doğanlar, haziran, olaylar, tarihte, yaşanan, ölenler

18 Haziran - Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar - Doğanlar - Ölenler

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

18 Haziran - Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar - Doğanlar - Ölenler

Bugün Olan Olaylar - 18 Haziran- Tarihte Bugün Neler Oldu?
Onsekiz Haziran Tarihinde Yaşanan Olaylar - Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar

18/06/1815 Olay Napoleon Bonaparte, Waterloo'da İngiliz ve Avusturya ordularına karşı yenildi

18/06/1882 Doğum Bulgaristan sosyalist devriminin önderi Georgi Dimitrov

18/06/1932 Ölüm Yazar Fazlı Necip Bey

18/06/1933 Doğum Polonyalı yazar Jerzy Kosinski

18/06/1936 Ölüm "Ana", "Benim Üniversitelerim" gibi başyapıtların yazarı Rus romancı Maksim Gorki

18/06/1941 Olay Türk-Alman Saldırmazlık Antlaşması imzalandı

18/06/1942 Doğum Beatles müzik topluluğunun kurucularından besteci ve müzisyen Paul McCartney

18/06/1970 Olay "15-16 Haziran" işçi eylemleri sonrası İstanbul'da 44 işçi tutuklandı

18/06/1972 Olay 65 ülkenin pilotları uçak kaçırma olaylarını protesto için boykota başladı Boykota Türkiyeli pilotlar da uydu uçak seferleri 24 saat durdu

18/06/1974 Olay Türkiye'de işadamları ilk kez İzmir'de gösteri yürüyüşü yaptı

18/06/1977 Olay Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) İstanbul Festivalini boykot etti Gerekçe; İstanbul Festivali'nde Türk ve İslam eserlerinin yeterince yer almamasıydı

18/06/1979 Olay Sovyetler Birliği Başkanı Leonid Brejnev ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Jimmy Carter Viyana'da bir araya geldiler İki başkan Stratejik silahların sınırlanması üzerine SALT II adı verilen ikinci bir anlaşma imzaladılar

18/06/1988 Olay Halkın Kurtuluşu Gazetesi yazı işleri müdürü Selim Açan 41 davadan toplam 307 yıl 6 ay hapse mahkum oldu

18/06/1988 Olay Başbakan Turgut Özal silahlı saldırıya uğradı Kartal Demirağ adlı kişi Anavatan Partisi kongresinde Turgut Özal'a ateş etti Özal elinden yaralandı Kongre devam etti ;Özal yeniden Anavatan Partisi genel başkanlığına seçildi

18/06/1993 Olay Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey Bakü'yü terketti Haydar Aliyev Azerbaycan cumhurbaşkanı oldu

18/06/1994 Olay Dünya Futbol Şampiyonası Amerika'da yapıldı 18 Haziran günü final için Brezilya ve İtalya karşılaştı Şampiyon penaltılarla belirlendi; kupa Brezilya'nın

18/06/1995 Olay Çeçen lider Şamil Basayev, Budennovsk kenti hastanesine baskın yaptı; binden fazla Rus'u rehin aldı Böylece Rusya savaşın durdurma ve görüşmeleri başlatma taleplerini kabul etti

18/06/1997 Olay Başbakan Necmettin Erbakan istifa etti Erbakan koalisyon ortağı Doğru Yol Partisi ile başbakanlığı bir yıl sonunda Tansu Çiller'e devretme anlaşması yapmıştı

18/06/2000 Olay İstanbul Kürt Enstitüsü, Türkçe-Kürtçe sözlük yayımladı

Bugün Doğan Ünlüler - 18 Haziran - Tarihte Bugün Kimler Doğdu
Onsekiz Haziran Tarihinde Doğanlar - Tarihte Bugün Doğan Ünlüler

18/06/1882 Doğum Bulgaristan sosyalist devriminin önderi Georgi Dimitrov

18/06/1933 Doğum Polonyalı yazar Jerzy Kosinski

18/06/1942 Doğum Beatles müzik topluluğunun kurucularından besteci ve müzisyen Paul McCartneytanınan İngiliz yönetmen Ken Loach

Bugün Ölen Ünlüler - 18 Haziran - Tarihte Bugün Kimler Öldü
Onsekiz Haziran Tarihinde Ölenler - Tarihte Bugün Ölen Ünlüler

18/06/1932 Ölüm Yazar Fazlı Necip Bey

18/06/1936 Ölüm "Ana", "Benim Üniversitelerim" gibi başyapıtların yazarı Rus romancı Maksim Gorki

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com