Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mehmet, şehzade

Şehzade Mehmet

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şehzade Mehmet

Hürrem sultanın oğlu şehzade mehmet kimdir - şehzade mehmet hakkında - Kanuninin oğlu Şehzade Mehmet - Şehzade mehmet biyografisi - Şehzade Mehmetin Ölümü

Şehzade Mehmet 1521-1543 yılları arasında yaşamış bir şehzadedir Kanuni Sultan Süleyman’ın büyük oğludur Hürrem Sultan’ın ilk çocuğudur

Hurrem Sultanın 927 yılında (1520-21) Şehzade Mehmed’i dünyaya getirmesi ile birlikte nüfuzu, sarayda ve Kanuni katındaki değeri arttı

Şehzade Mehmet, çocukluğunda Topkapı Sarayı’nda kalmış; 11 yaşında babasıyla Bağdat seferine katılmıştır

Bağdat 1534′de fethedilince, Topkapı Sarayı’na geri dönmüştür

1540 yılında Saruhan Beyliğine getirilen Şehzade Mehmet, 1543′te ani bir şekilde ölmüştür

Babası Kanuni Sultan Süleyman, Mimar Sinan’a oğlu Şehzade Mehmet’in anısına 1548′de Şehzade Camisini yaptırmıştır
Şehzade Mehmet'in Ölümü

Şehzade mehmet Kanuni Sultan Süleymanın Hürrem Sultandan Olma oğludurŞehzade mehmet Kanuni sultan Süleymanın ikinci ve Hürrem sultanın En büyük oğludurŞehzade mehmet çocukluğunu istanbul da annesinin yanında geçirmiştirŞehzade mehmet babası kanuni sultan süleyman tarafından veliaht şehzade olarak atanmıştırO zamanlar veliaht şehzadeler manisada sancak beyliği görevi yaparlardı,Şehzade mehmet o zamnalar abisi şehzade mustafa manisada sancak beyliği yaptığı için sancak beyliği görevine getirilememiştirŞehzade mehmet babası kanuni sultan süleyman tarafından çok sevilen bir şehzade idi,hatta kanuni sultan süleyman tahttan feragat ederek tahtı oğlu şehzade mustafaya devredeceğide iddia edilmiştirÖlümü hakkında farklı görüşler söylenmiştir,Bazıları çiçek hastalığından öldüğünü,Bazılarıda mahidevran sultanın şehzade mustafayı veliaht sancağından alınarak şehzade mehmetin getirilmesini kakaldıramadığı ve hazmedemediği için şehzade mehmetin haremine hastalıklı bir cariye yerleştirdiğinide söylenirŞehzade mehmet 1521 yılında doğmuş 1543 yılında da vefat etmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com