Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
emetullah, gülnuş, rabia, sultan

Emetullah Rabia Gülnuş Sultan

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Emetullah Rabia Gülnuş Sultan

Emetullah Rabia Gülnuş Sultan Kimdir - Emetullah Rabia Gülnuş Sultan Hakkında - Rabia Gülnuş Sultan

Emetullah Râbia Gülnuş Valide Sultan (1647-6 Kasım 1715[1]) Osmanlı İmparatorluğunun Valide Sultan'ı, 2 ayrı padişahın annesi (II Mustafa ve III Ahmet) ve Sultan IV Mehmet'ın eşiydi

Emetullah Râbia Gülnuş 1647 yılında Girit adasında Venedikli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi Babasının adı Retimo Verzizzi ve doğduğu zamanki ismi Evmania Voria idi 1695 yılında oğlu II Mustafa'nın tahta çıkması üzerine Valide Sultan oldu Devlet işlerine karışmadı ama II Mustafa'nın tahtan indirilip yerine diğer oğlu III Ahmet'in geçirilmesinde onayı alındı Toplam 20 yıl Valide Sultan kaldıktan sonra 1715 yılında oğlu III Ahmet'in saltanatı sırasında (Lale Devri'nin başlamasından hemen önce) Edirne'de öldü Vefatından önce, 1708'de yaptırdığı Üsküdar'daki Yeni Valide Camii'nin yanındaki üstü açık türbesine gömüldü

• Emetullah Râbia Gülnûş Sultan'a ait bir yağlı boya tablo

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com