Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bergama, müzesi

Bergama Müzesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bergama Müzesi

Bergama Müzesi Mimarı - Bergama Müzesi Resimleri - Dünya Mirasları - Bergama Müzesi Hakkında - Bergama Müzesi Özellikleri - Tarihi Yapılar - Tarihi Anıtlar

Bergama Müzesi, İzmir’in Bergama ilçesinde 1936 yılından beri hizmet veren Kültür Bakanlığı’na bağlı bir arkeoloji ve etnografya müzesidir

Bergama’da 1878 yılında başlayan arkeolojik kazılar sonucunda elde edilen eserlerin depolandığı depo müzedeki eserler ile 1927’de başlayan Asklepion’daki kazılarda ortaya çıkarılan eserlerin sergilenmesi amacıyla 1933-1936’da inşa edilen müze binasında hizmet verir 30 Ekim 1936’da ziyarete açılmıştır Müze binası, Türk-Alman işbirliği ile gerçekleştirilmiş; projesi Bruno Meyer ve Nharold Hanson adlı mimarlar tarafından 1932’de tamamlanmıştır Dikdörtgen bir avluyu çevreleyen galeriler ile avlunun arkasındaki dikdörtgen teşhir salonundan oluşur Etnografik eserlerin sergilenmesi için 1979 yılında teşhir salonunun yanına ek bir bina yapılmıştır Müzeye ayrıca depo, laboratuar, fotoğrafhane arşiv gibi birimler eklenmiştir

Müzede çoğu Bergama ve çevresinde yapılan kazılardan çıkmış eserler, Etnografya bölümünde bölgenin halı, kilim, kumaş dokuma örnekleri, el işlemeleri sergilenir Bergama Akropolü üzerinde bulunan ancak 1870 yılında Prusya’ya götürüldüğü için orijinali Berlin’deki Bergama Müzesi’nde sergilenmekte olan Bergama Zeus Sunağı’nın bir maketi, müzenin arkeolojik eserler bölümünde sergilenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com