Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
banyosunda, betşeba

Banyosunda Betşeba

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Banyosunda Betşeba

Louvre Müzesi'ndeki tablolar - Banyosunda Betşeba Tablosu - Banyosunda Betşeba Resimleri - Dünya Mirasları - Halka Yol Gösteren Özgürlük Hakkında

Banyosunda Betşeba, Rembrandt'ın 1654 yılında yaptığı yağlıboya tablosu Eserde poz veren model aynı zamanda ressamın sevgilisi olan Hendrickje Stoffels'tir Çok genç yaşında ölen Stoffels'in tabloda sol göğsündeki gölge ölüm sebebinin göğüs kanseri olabileceği şüphesini doğurur

Rembrandt, bu eserinde, İncil'de geçen bir olayı betimledi Bu olayda evinin çatısında dolaşmakta olan Davud, ordusunun generallerinden Uriya'nın karısı Betşeba'yı bahçesinde banyo yaparken görür Aniden kadını arzulayan Davud, Betşeba'yı hamile bırakır Günahı bununla kalmayan Davud, Uriya'nın kanlı bir savaşta ön saflarda yer alması emrini verir Davud'un umduğu gibi Uriya savaşta ölür Onun ölümünden sonra Davud, Betşeba'yı karısı yapar Batşaba'nın Davud'dan olan çocuğu doğumundan birkaç gün sonra ölür Hrıstiyanlıkta bu ölümün Davud'a verilmiş bir ceza olduğuna inanılır

Rembrandt, tablosunda, David'i ve onun kadına karşı olan arzusunu betimlememeyi tercih etti Sadece Betşeba'yı banyo yaparken çizdi Kadını hep bir kurban hem de bir günahkar olarak gösterdi Düşünceli görünen kadın elinde bir mektup tutmaktadır ve takıları haricinde çıplaktır Bu mektup Davud'un onu odasına gelmesi için yolladığı mektuptur ve ressam Betşeba'nın mektuba olan tepkisine odaklanmıştır Kadın, kaderine razı olmuş gibi görünmektedir

Resim şu anda Louvre Müzesi'nde sergilenmektedir 1869 yılında, Dr Louis La Caze'nin bağışladığı 583 tablodan biridir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com