Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karedrali, toledo

Toledo Karedrali

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Toledo Karedrali

Toledo Karedrali Mimarı - Toledo Karedrali Resimleri - Toledo Karedrali Hakkında - Toledo Karedrali Özellikleri

Toledo Karedrali (İspanyolca: Catedral de Santa María de Toledo), İspanya'nın Toledo şehrinde bulunan ve Toledo Başpiskoposluğunun oturduğu katedral Patron azizesi Meryemdir Uzunluğu 120 metre ve genişliği 59 metredir

Fransa Gotik mimarisinden etkilenen İspanya Gotik mimari tarzıyla inşa edildi Modelinin Bourges Katedrali olduğu düşünülmektedir

İnşaatı 1226'da Kastilya ve León kralı III Fernando tarafından başlatıldı ve 1493'te Katolik Krallar döneminde tamamlandı

El Greco'nun El Expolio, Coce Apostoles, Francisco Goya'nın El Prendimiento de Jesus, Tiziano ve Pieter Paul Rubens'ın eserleri sergilenmektedir

1986 yılında Toledo Katedrali de dahil olmak üzere şehrin tarihî alanı UNESCO Dünya Miras listesi'ne girdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com