Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adramytteion

Adramytteion

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Adramytteion

Adramytteion Mimarı - Adramytteion Resimleri - Adramytteion Hakkında - Adramytteion Özellikleri

Adramytteion, Balıkesir'in Burhaniye ilçesideki antik şehirdir İlçenin deniz kıyısında bulunan Ören mahallesinin Karataş Tepesi mevkindedir Baş Tanrısı Zeus'dur
Kalıntılar

Adramytteion geniş bir alana yayılmaktadır Bir ucu hala kent surlarının görüldüğü aşağı kesimden Bergaz Tepe'ye kadar yayılır Kent yerleşim alanı tarafından yok edilmesine rağmen hala bazı izleri bulmak mümkündür Kentteki kazı çalışmaları 2001 yılında Prof Dr Engin Beksaç tarafından başlatılmıştır Prof Dr Engin Beksaç bölgedeki uzun bir yüzey araştırması sürecinin ardından kazılara başlamıştır

Tarih

Kentin kuruluşuyla ilgili değişik görüşler varsa da, en yaygın kabul gören şehrin adının, Lidya kralı Krezüs’ün kardeşi Adramys’ten kaynaklandığı yönünde olandır Kent Antik Çağ'ın en önemli ve büyük kentlerinden biriydi Önemli tarihsel bir rol üstlenbmişti

Kentin iki limanı olup, bunlardan biri askeri amaçlarla kullanılmaktaydı Şehir adı zaman ile Edremit'e dönüşerek, komşu ilçeye adını vermiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com