Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
academy, arts, royal

The Royal Academy Of Arts

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

The Royal Academy Of Arts

The Royal Academy of Arts Mimarı - The Royal Academy of Arts Resimleri - Dünya Mirasları - The Royal Academy of Arts Hakkında - The Royal Academy of Arts Özellikleri - Tarihi Yapılar - Tarihi Anıtlar

The Royal Academy of Arts (Kraliyet Sanat Akademisi), Piccadilly, Londra'da bulunan bağımsız ve özel sanat enstitüsü Önemli sanatçı/akademisyenler tarafından yönetilen akademinin amacı: Görsel sanatlardan haz almayı, takdir etmeyi ve yaratıcılığı; sergi, eğitim ve tartışma yoluyla desteklemektir

Akademisyenlerin tamamı halen üreten ve meslektaşları tarafından seçilmiş ressamlar, heykeltraşlar, nakkaşlar, grafikerler, teknik ressamlar ve mimarlardan oluşur Yaklaşık 80 akademisyen ve az sayıda 75 yaş üzeri kıdemli akademisyen vardır Akademide 60 civarı öğrenci 3 yıllık lisans üstü eğitim almaktadır Akademi Birleşik Krallık'taki en eski sanat okulu, bu alanlarda lisans üstü eğitim veren tek kurumdur Mezunlar arasında William Blake, JMW Turner, Edwin Landseer, JE Millais, John Hoyland, Sör Anthony Caro, Sandra Blow ve Cemil İpekçi gibi isimler bulunur

Tarihçe

Akademi Kral III George tarafından 1768'de kurduruldu Aralarında Sör Joshua Reynolds ve Sör William Chambers'ın da bulunduğu önemli ressam ve mimarlardan oluşan 34 kurucu üyenin amacı Birleşik Krallık resim ve mimarisini profesyonel hale getirmekti Bunun yanısıra halkın ziyaret edebileceği bir sergi salonu ve yetenekleri ile deneyimlerini yeni nesillere, geleceğin sanatçılarına aktarabilecekleri bir okul kurmak istiyorlardı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com