Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
homomonument

Homomonument

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Homomonument

Homomonument Mimarı - Homomonument Resimleri - Homomonument Hakkında - Homomonument Özellikleri - Tarihi Yapılar - Tarihi Anıtlar

Homomonument'ın her üç ucunu gösteren bir çizim

Homomonument, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın merkezinde bulunan bir anıttır Eşcinselliğinden dolayı eziyete tabi tutulmuş bütün gey erkekler ve lezbiyenlerin anısına kurulmuştur 5 Eylül 1987'de halka açılan anıt, Keizersgracht kanalı bankında, tarihî Westerkerk kilisesine yakın mesafede bulunur Daha büyük bir üçgen oluşturacak bir şekilde zemine oturturulan granitten yapılmış üç tane büyük pembe üçgenden oluşur Homomonument "inkâr, baskı ve ayrımcılığa karşı mücadelelerinde geyler ve lezbiyenlere ilham vermek ve [onları] desteklemek" amacıyla tasarlanmıştır
Galeri

Uçların bir tanesi Tamamen zeminin içine oturturulmuştur

Uçların bir tanesi Nehrin içine doğru batan basamakları var ve çiçeklerle kaplanmıştır

Uçların bir tanesi Diğer uçlardan ziyade bu uç bir yükselmiş platformdur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com