Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abud, efendi, yalısı

Abud Efendi Yalısı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abud Efendi Yalısı

Abud Efendi Yalısı Mimarı - Abud Efendi Yalısı Resimleri - Dünya Mirasları - Abud Efendi Yalısı Hakkında - Abud Efendi Yalısı Özellikleri - Tarihi Yapılar - Tarihi Anıtlar

Abud yalısı Kandilli'de yer alan yalılardandır Mimar Garabed Balyan tarafından yapılmıştır Yalının ilk sahibi Altunizade Necip Bey olmuştur ve 1835-1855 yılları arasına inşa edilmiştir 1858'de Fransız baron Vandeuvre yalıya yerleşmiş ve yaklaşık 40 yıl burada yaşamışlardır 1900 yılında memleketlerine dönünce Mehmet Abud Efendi yalıyı satın almıştır Abud ailesinin ikameti 1981 yılına dek sürmüş ve o tarihte yalıyı Salat yağlarının sahibi İsmail Özdoyuran almıştır ve halen oturmaktadırlar Şu anda Abud Yalısı Show TV'de yayınlanan ve Avşar Film yapımcılığını üstlendiği "Lale Devri" dizisindeki Zümrüt Taşkıran'ın yalısı olarak ekranlara gelmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com