Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayşe, erke, etnografya, müzesi, sıdıka

Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi

Ayşe Sıdıka Erke Etnoğrafya Müzesi, Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan bir müzedir Balıkesir Kuvay-ı Milliye Müzesi Müdürlüğü'ne bağlıdır Edremit Belediyesi tarafından kurulmuştur Müzede Kuvâ-yı Milliye odası, geleneksel Türk ev adaları,el yapımı eserler, eski silahlar sergilenmektedir

Zemin kattaki Kuva-yi Milliye odası, bir idari oda ve hanay tabir edilen 120 m2lik geniş salon kültürel amaçlı kullanılmak üzere düzenlenmiştir Üst katta baş oda ve sofa bulunmaktadır Odalarda 18 yy ve 19 yy döneminin Edremit ev yaşamına ilişkin geleneksel el sanatları ile bezenmiş ev eşyası giysi ve günlük yaşamını yansıtan eşyalar sergilenmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com