Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mke, müzesi, san

Mke San Müzesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mke San Müzesi

Mke Silah-San Müzesi Kırakkale - Mke Silah-San Müzesi

MKE Kırıkkale Silah Fabrikası bünyesinde kurulmuştur 15071990 tarihinde ziyarete açılmıştır Müzenin kuruluş amacı; paha biçilmesi oldukça güç tarihi varlıklarımızı loş depolardan gün ışığına çıkarıp, Milletçe koruma kültürüne sahip olduğumuzu kanıtlarken, tarihin akışı içinde, gelecek nesillere atalarımızın gelenek, görenek sanat ve düşüncelerini aktarmaktır

15-20 Yüzyıllar arasında Osmanlı ve Avrupa Ülkelerine ait silahlar Tophane'den, Anadolu'nun çeşitli yerlerinden ve askeri fabrikalardan toplanarak teknik ve tarihi özellikleri tesbit edildikten sonra müze haline getirilen, Silah Fabrikası'nın büyük salonunda ziyarete açılmıştır

Müze ücretsiz olarak 18-24 Mayıs tarihleri arasında halka açık olup, diğer zamanlarda ise Makam oluru ile ziyaretler gerçekleşmektedir

Adres: Yahşihan yolu üzeri

Tel : (0318) 224 29 91/5416

Faks : (0318) 224 28 95

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com