Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fin, mimarisi, müzesi

Fin Mimarisi Müzesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fin Mimarisi Müzesi

Fin Mimarisi Müzesi Hakkında - Fin Mimarisi Müzesi Tarihi - Fin Mimarisi Müzesi Yapısı

Fin Mimarisi Müzesi (İngilizce: Museum of Finnish Architecture) Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 1956 yılında mimarlık alanında kurulmuş müzedir Mimari müze türünde dünyada Moskova'nın ardından gelen ikinci köklü müzedir Müze, 1949 yılında kurulan Fin Mimarlar Birliği'nin fotoğraf koleksiyonu temel alınarak kurulmuştur

Müzede mimari çizim, fotoğraf ve modeller geniş kolleksiyonlar halinde sergilenmektedir Ayrıca müzenin kendi kütüphanesi ve kitapçısı bulunmaktadır Müzede Fin mimarisi ve yabancı mimarilerin sergileri organize edilmektedir Fin Mimari koleksiyonları yurtdışında da sergi turlarına çıkmaktadır Ek olarak, müze kendi kitaplarını da basmaktadır ve ülkedeki modern mimarini gelişmesini destekleyen kilit bir konumdadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com