Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
medresesi, sultan, valide, üsküdar

Vâlide Sultan Medresesi Üsküdar

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vâlide Sultan Medresesi Üsküdar

Vâlide Sultan Medresesi Hakkinda - Valide Sultan Medresesi Taihcesi - Vâlide Sultan Medresesi Mimarisi - Mimar Sinan Eserleri

Yapım yılı: 1570-1579

Bulunduğu şehir: İstanbul

Bulunduğu ilçe: Üsküdar

Bulunduğu semt: Toptaşı

Adres: Validei Atik Mahallesi Toptaşı Üsküdar

Ulaşım tarifi: Üsküdar Meydanı'ndan Zeynep Kamil yönüne giden araçlara binip Sokullu Mehmet Paşa İlköğretim Okulu'nun önünde inmek gerekiyor Okulun arkasından yapıya ulaşabilirsiniz

Eser tipi: Medrese

Günümüzdeki kullanımı: Kullanılmıyor

Mülkiyet sahibi: Vakıflar

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TB, TM

Eser hakkında bilgi: Atik Valide Sultan Camii avlusunun hemen aşağı kotunda yapılmış medrese, şu an kullanılmıyor ve bakımsızlık yüzünden mimari karakterini gün geçtikçe yitiriyor Avlusuna girilemeyen yapı ne yazık ki ancak dışarıdan görülebilmekte

Bu esere yakın diğer Sinan eserleri:

Bu esere yakın diğer eserler: Yeni Valide Camii, Rum Mehmet Paşa Camii, Kız Kulesi

Vâlide Sultan Medresesi Üsküdar Resimleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com