Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güzelce, kemer

Güzelce Kemer

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güzelce Kemer

Güzelce Kemer - Gözlüce Kemer - Su Kemerleri - Mimar Sinan Eserleri - Mimar Sinanın Su Kemerleri

Yapım yılı: 1554-1564

Bulunduğu şehir: İstanbul

Bulunduğu ilçe: Gaziosmanpaşa

Bulunduğu semt: Cebeciköy

Adres: Cebeci Köyü Cebeci Gaziosmanpaşa

Ulaşım tarifi: Gazi Mahallesi-Küçükköy hattı izlenerek Cebeci Mahallesi'ne gelinir İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Halk Ekmek Fabrikası'nı geçtikten sonra taş ocakları bölgesi görüldüğünde sağa dönülür Yaklaşık 1 kilometre sonra Cebeci Köyü'nün merkezine ulaşılır Buradan ilk sağa dönürek vadi boyunca devam eden toprak ama düzgün yolu izleyip su kemerine ulaşırsınız Güzelce Kemeri'nin doğu tarafına da bir yol bulunmakta Bu yol da toprak fakat diğeri gibi çok düzgün değil Taş ocaklarının tozunu yutmamak istiyorsanız ve eğer arabanız yüksek kasalıysa bu yolu tercih edin Gazi Mahallesi 1446 sokaktaki Mevlana Camii'nden sağa 1500 sokağa girdikten yaklaşık 1 kilometre sonra kemeri göreceksiniz Arabası olmayanlar Gaziosmanpaşa-Barajüstü minibüslerini kullanarak Mevlana Camii önünden inebilirler Yaklaşık 15-20 dakikalık bir yürüyüş sizi kemere ulaştıracak Yapıyı harita üstünde görmek için tıklayınız

Eser tipi: Su Kemeri

Günümüzdeki kullanımı: Su Kemeri

Mülkiyet sahibi: İSKİ

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TB, TM

Eser hakkında bilgi: Cebeciköy Kemeri adıyla da bilinir Günümüzde Alibeyköy Barajı'nın su toplama havzası içinde kalmıştır Doğanın içindeki konumu ve özgünlüğünü koruyan mimarisiyle hâlâ 16 yüzyıldaki anıtsallığını yansıtır Kemerin alt kısımları son dönemlerde beton katkılı harç ile onarılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com