Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
müzesi, tokyo, ulusal

Tokyo Ulusal Müzesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tokyo Ulusal Müzesi

Tokyo Ulusal Müzesi Hakkında - Tokyo Ulusal Müzesi Resimleri - Tokyo Ulusal Müzesi Tarihi

Tokyo Ulusal Müzesi (Japonca:Tokyo Kokuritsu Hakubutsukan), Japonya'daki ilk ve en önemli sanat müzesiTokyo'da Ueno Parkı'ndadır

Müzenin 1871'de oluşturulan ilk koleksiyonu Japon tarihine, sanatına, teknolojisine, bilimine ve doğa tarihine ilişkin nesnelerden oluşuyorduÇoğu daha önce Paris (1867, 1878) ve Viyana (1873) Dünya sergilerine gönderilmiş olan bu yapıtlar başlangıçta geçici yapılarda saklandıktan sonra 1882'de Ueno Parkı'ndaki bugünkü müze ypısına taşındı1886'da müzenin yönetimi İmparatorluk Sarayı Bakanlığı'na verildiBu tarihten sonra Japonya'nın sanat mirasının sergilendiği bir merkez durmuna gelen müzenin bilim ve teknoloji bölümleri yavaş yavaş kapandıMüze 1889-1900 arasında Tokyo İmparatorluk Müzesi, 1900-1947 arasında Tokyo İmparatorluk Sarayı Müzesi, Eğitim Bakanlığı'na bağlandığı 1947'den 1950'ye değin de Ulusal Müze adıyla anıldı1923'teki büyük depremde, Hyokeikan adıyla bilinen geleri dışında, müzenin bütün yapıları yıkıldı1938'de, çatısı dışında hemen bütünüyle Batı tarzında inşa edilen yeni müze, II Dünya Savaşı sonrasında kurulan kompleksin çekirdeğini oluşturdu

Bugün müzede Japon resim, heykel ve kaligrafisiyle Doğu sanatına ve arkeolojisine ilişkin örnekler, metal eşya, kılıçlar, çanak çömlek, dokumalar, boya işleri, etnografik malzeme ve Tarihöncesinden kalma nesneler sergilenmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com