Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
lihtenştayn, müzesi, sanat

Lihtenştayn Sanat Müzesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lihtenştayn Sanat Müzesi

Lihtenştayn Sanat Müzesi Hakkında - Lihtenştayn Sanat Müzesi Tarihi - Lihtenştayn Sanat Müzesi Yapısı

Lihtenştayn Sanat Müzesi (Almanca: Kunstmuseum Liechtenstein, İngilizce: Liechtenstein Art Museum) Vaduz'sa bulunan kamuya ait sanat müzesidir Müze binası İsviçreli mimar Meinrad Morger, Christian Kerez, Heinrich Degelo tarafından Kasım 2000'de tamamlanmıştır Müzede uluslarararası modern sanat çalışmalarının yanı sıra Lihtenştayn'a ait ulusal sanat çalışmaları da sergilenmektedir

Tarihi

1967 yılında Lihtenştayn 10 tabloyu hediye olarak aldı Ertesi yıl Lihtenştayn Devlet Sanat Koleksiyonu kuruldu Bu koleksiyon giddikçe genişledi Bugünkü anlamıyla Lihtenştayn Sanat Müzesi, özel katkılarla birlikte kuruldu Lihtenştayn ve Vaduz şehri yöentimleri müzenin inşaatına başladı Müze, ülkede Milenyum hediyesi olarak anons edildi ve müze 12 Kasım 2000'de resmi olarak açıldı

Sergiler (seçim)

2009

* Matti Braun Kola

* Christian Boltanski La vie possible

* Die Moderne als Ruine

2008

* Thomas Schütte İlk Çalışmaları

* Malevich an

2007

* Joseph Beuys 50'ler/ Herbert Zangs 50'ler

* Lust for Life The Ricke Koleksiyonu

* Arte Povera

* Monika Sosnowska Döngü

2006

* Jannis Kounellis

* Ferdinand Nigg

* Sean Scully Mimari rengi

* Matts Leiderstam Büyük Tur

2005

* Fred Sandback

* Paul Gauguin - Imi Knoebel Hilti art foundation

2004

* Fabián Marcaccio

* Andy Warhol – The Late Work

2003

* Migration

* František Kupka (1871–1957)

* André Thomkins

2002

* Dasein Existence

* Jochen Gerz

* Paul Klee

* Rita McBride

* Leiko Ikemura

2001

* Otto Freundlich

* Gottfried Honegger

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com