Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
müzesi, sanat, tarih, ulusal

Ulusal Tarih Ve Sanat Müzesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ulusal Tarih Ve Sanat Müzesi

Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi Hakkında - Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi Tarihi - Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi Resimleri

Lüksemburg Ulusal Tarih ve Sanat Müzesi (Lüksemburgca: Nationalmusée fir Geschicht a Konscht, Fransızca: Musée national d'histoire et d'art, Almanca: Nationalmuseum für Geschichte und Kunst), kısaca MNHA Lüksemburg'un güneyinde başkent Lüksemburg şehrinde bulunan bir müzedir Müzede sanat çalışmaları ve Lüksemburg tarihiyle ilgili parçalar sergilenmektedir Müze şehrin tarihi bölümünde Fish Market Caddesi üzerindedir

Tarihi

Müze 1839'da 1Londra Antlaşması gereğince bağımsız olan Lüksemburg'un tarihini anlatmak Lüksemburg halkı için önemli bir konu haline geldi 1854 yılında tarihçi ve arkeologlar, Lüksemburg Dükalığı Tarihi Anıtları Koruma Kurumu (Fransızca: Société pour la recherche et la conservation des monuments historiques dans le Grand-Duché de Luxembourg), daha sıkça Arkeoloji Kurumu'nu kurdular Bu kurum Lüksemburg'taki tarihi varlıkların korunması görevini üzerine aldı Bu kurum 1868 yılında Kraliyet tarafından arkeolojik varlıkları koruduğu gerekçesiyle övgü aldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com